Kedves Látogatóink! Július 26-29. között szabadság miatt zárva vagyunk.

Kísérletezés fa könyvjelzővel

A névjegykártya készítés tapasztalataiból kiindulva elkezdtük a fa könyvjelzők kísérleti gyártását is.

A furnér a vastagságából adódóan kiváló lehet könyvjelző készítésére is, hiszen egy 0.9 mm vastagságú falap elég vékony ahhoz, hogy még ne törje meg egy könyv gerincét.

Többféle mintával próbálkoztunk, ebben a bejegyzésben az egyedi grafikával ellátott könyvjelzőket mutatjuk be. A tanév kezdetével az egyes tantárgyakhoz kapcsolható szimbólumokat, fogalmakat vettük sorra, és készítettünk segítségükkel néhány minta darabot. Matematika, fizika és kémia tematikájú könyvjelzőink már készen állnak a bevetésre, a biológia és földrajz tárgyakhoz illőek még kidolgozás alatt vannak. Terveink között szerepel a humán tudományokhoz köthető könyvjelzők készítése is.

Technikailag egyszerű folyamatot követünk: a mintákat kézzel megrajzoljuk és beszkenneljük. Ezután a rajzokat a gravírozáshoz szükséges formátumúra alakítjuk és tovább szerkesztjük, hogy a lehető legoptimálisabb legyen a gravírozási idő, még kedvezőbbé téve ezzel a termék árát. Ez a munkafolyamat lehetőséget ad arra is, hogy a jövőben a megrendelő egyedi, kézzel készült grafikái vagy kézírása rákerüljön egy könyvjelzőre.

Érdemes nyomon követni a termékeinket, hiszen hamarosan rendelhetővé válnak a fa könyvjelzőink!

2018. szeptember 04.